Groot, groter, grootst!

De Citroën DS break is op zichzelf al geen kleine auto. Toch zijn er altijd mensen die meer ruimte nodig hebben en daarbij ook het comfort en de elegantie van de godin niet op willen geven. Overal is een oplossing voor!

De gewone DS break, die in 1958 werd geïntroduceerd, is een zeer ruime en comfortabele gezinsauto.

Als je echter meer ruimte nodig had kon je vanaf begin jaren 70 terecht bij het bedrijf van Tissier. Hij voorzag de DS van een dubbele achteras en een enorme laadbak. In de tijd werd de auto, waarvan zo’n 30 exemplaren in verschillende varianten zijn gebouwd, voornamelijk gebruikt voor koerierswerk. Onder andere voor het transport van kranten.

Uniek is echter de grootste der DS-en: de “Mille pattes” oftewel duizendpoot. Dit monster is speciaal voor Michelin gebouwd om vrachtwagenbanden te kunnen testen.

Midden onder de auto zit een constructie waar een vrachtwagenband in gemonteerd kan worden zodat er allerlei testen en metingen mee kunnen worden uitgevoerd.

Na zijn trouwe dienst is deze DS nog een tijdje in gebruik geweest als vliegtuigtrekker op een Frans vliegveld.Inmiddels is hij terug op het nest en staat keurig gerestaureerd in het museum van Michelin.

Bij mij staan ze met z’n drieen op één rij. Om te laten zien dat het altijd groter kan!