Over Serval Modelcars

Al op hele jonge leeftijd was ik, Frank Morskate, gek op auto's en  wist ze dan ook snel allemaal te benoemen.

Modelauto's kwamen er ook al snel. Eerst om mee in de zandbak te spelen later ook om te verzamelen.

Een heel oud zandbakmonster, de Peugeot 205T16 van Matchbox is het oudste autootje waarvan ik nog weet dat ik hem gekregen heb. En de Ferrari Testa Rossa van BBurago in 1:18 beschouw ik als de eerste modelauto van mijn verzameling.

Op zestien jarige leeftijd ging ik in het weekend bij een tankstation werken en één van de vaste klanten sprak over de beurs in Houten en al snel ben ik een keer met hem mee geweest. De hobby was nu echt "los". Op de fiets naar de beurs in Rijssen en later met de OV-jaarkaart elk weekend heel Nederland door.

Altijd in meer of mindere mate naar beurzen blijven gaan en vanuit deze interesse was het een eenvoudige beslissing om, toen ik er aan toe was "iets voor mezelf" te gaan doen, me toe te leggen op mijn passie, de modelauto.

In mijn eigen verzameling staan de Peugeot's op een wat lager pitje en ga ik nu vooral voor de deelnemers aan de 24 uur van Le Mans. Uiteraard de winnaars maar ook de auto's uit de jaren dat ik er als bezoeker ben geweest. Dat worden er steeds meer maar een verzameling is dan ook nooit compleet!