De Ferrari 458 Speciale (1:18 Bburago)

Met 605 pk en een koppel van 540 Nm is de 458 Speciale de meest krachtige Ferrari V8 zonder turbo!

Deze maand een Ferrari waarvan niet alleen de naam “Speciale” is.

605 pk uit 4497 cc komt neer op 135 pk per liter. Dit zorgt voor prachtige prestaties: 0 – 100 in 3,0 seconden en vanuit stilstand bereik je na 9,1 sec. de 200 kilometer per uur. Pas na meer dan 325 km/h wint de luchtweerstand het van al het geleverde vermogen!

Dit alles leidt er toe dat de Speciale de derde snelste productie Ferrari is qua rondetijd op het eigen circuit Fiorano. Daarmee is hij sneller dan bijvoorbeeld de Enzo en 599 GTO.

Bburago maakt een prachtig model in 1:18 van deze bijzondere straatauto. Met prima details waaronder een fraai interieur en een mooi afgewerkt motorruimte. Aangezien de portieren en kleppen open kunnen heb je hier prachtig zicht op.

Bburago levert een gele en rode variant. Interesse? frank@servalmodelcars.nl