Porsche 924

Modelauto Porsche 924 GT Maxichamps

Deze maand beginnen we met een “baby Porsche”. Toen Porsche in 1972 met het idee voor de 924 kwam was het oorspronkelijk de bedoeling deze als Audi op de markt te brengen. Volkswagen zag hier uiteindelijk toch van af maar omdat Porsche zelf wel brood zag in het model kwam in 1976 de productie op gang. In een oude Audi/NSU fabriek, dat dan weer wel.

Modelauto Porsche 924
Modelauto Porsche 924 Maxichamps

Met z’n voorin geplaatste 2 liter watergekoelde motor wijkt de 924 sterk af van alle andere Porsche’s tot dan toe maar dankzij de perfecte gewichtsverdeling heeft de auto prima rijeigenschappen en weet respectabele verkoopaantallen te halen.  Er zijn tot 1988 zo’n 118.000 exemplaren gebouwd.

Porsche 924 Maxichamps
Porsche 924 Maxichamps

Vandaag de dag heeft Maxichamps een zeer fraai model van zowel de gewone 924 als de krachtige Carrera GT. Prachtig gedetailleerd en in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn deze modellen een prima aanvulling op elke Porsche verzameling. Want is de 924 in het begin wat ondergewaardeerd, vandaag de dag kan toch wel gezegd worden dat Porsche mede dankzij de 924 nog bestaat!

Interesse in een van de afgebeelde modellen? Frank@servalmodelcars.nl